klezmatics

kungsträdgården 5 juli kl 20

Klezmer och jiddischmusikens superstars kommer till Stockholm! Till 5 Folk Festival i Kungsträdgården bjuder vi dem än en gång hit.
 
The Klezmatics är världens mest kända klezmer band, och i år firar de 30-årsjubileum med ny cd och konsertturnéer. De har tiotals cd-utgivningar, världsturnéer och en Grammy bakom sig. När de bildades för 30 år sen använde de judisk musik som en röst för social rättvisa, för förändring, för "underdogs" och de förtryckta. I 30 år har de ifrågasatt fördomar och gjort motstånd mot fundamentalism och etablerade dogmer i samhället. Från att bandet träffades i New York på 80-talet, har Klezmatics visat att judisk musik inte längre behöver vara varken nostalgisk, smal eller kitsch.
 
Klezmer är östeuropeisk judisk partymusik och finns i mångfalden av musikaliska kulturer i världen idag. Med jubileumsalbumet Apikorsim - Heretic sätter The Klezmatics tonen för 2000-talet med sin upproriska musik. Tack vare det här bandet har judisk musik, jiddischsång och kultur fått en renässans i modern tid och under många år framöver.

Fri entré!

I samarbete med