Re:Orient gästar Stockholms Kulturfestival

Än en gång gästar vi Stockholms Kulturfestival och skapar tillsammans en helkväll på Brunkebergstorg. För en kväll omvandlar vi denna mer eller mindre bortglömda plats i Stockholms city till en intim, varm nöjesplats till vilken du kan komma för att dansa eller bara sitta i gräset och njuta. Inte midre än tre band är med oss under kvällen. Välkomna!

Tid: Lördag 17 augusti
Plats: Brunkebergstorg

Golbang – Världsmusikorkestern

Golbang - Näktergalens sång på persiska – väver samman svensk, persisk, kurdisk, baluchisk och afghansk musiktradition. Frontfiguren är karismatiske sångaren Rostam Mirlashari.  

Världsmusikorkestern Golbang har varit verksamma i över 18 år och turnerat flitigt i USA, Mellanöstern, Europa och Skandinavien. Det unika soundet för Golbang har gjort dem till en av Skandinaviens mest hyllade band inom sin genre.

Tarraband – arabisk musik från Sverige

Arabisk musik från Sverige med färgstarka sångerskan Nadin Al Khalidi som tvingades lämna sitt krigsdrabbade Irak för ett nytt liv i Malmö. Tillsammans med några av Sveriges skickligaste folk- och världsmusiker sjunger hon om gränser mellan länder och människor, om resan från hemlandet till exilen och pånyttfödelsen. På Stockholms Kulturfestival tar Tarraband med dig på lång resa. Från Bagdad och Kairo till Paris och Malmö.

Raúl Lara y Sus Soneros – karibiskt dansparty

Ta på salsaskorna när Brunkberg svänger loss i karibiska rytmer och kubansk sång med Raúl Lara i spetsen. Född i Havanna och bosatt i Göteborg sällade sig Lara till en exklusiv skara svenska musiker när han tidigare i år nominerades till en amerikansk "Grammy" för "Bästa tropiska och latinska album". Traditionell afrokubansk musik i modern tappning med ett fullt ösande tolvmannaband.