Tara jaff

stallet, lördag 22 september 20.00

Tara Jaff - harpist och sångerska - har som soloartist turnerat i hela värden och kommer nu för första gången till Sverige. 

Tara Jaff är en kurdisk musiker och artist som genom åren experimenterat med olika stränginstrument. Harpa, det instrument som fascinerat henne mest, har rötter i det antika Sumeria och Mesopotamien.Tara har totalt omfamnat instrumentet och introducerat det till kurdisk musik. I synnerhet folksånger på Hawramisk dialekt. 
Hon har utvecklat en innovativ stil för att anpassa sig till olika musikaliska rytmer och lägen i regionen, vilket ger ett samtida uttryck till en gammal form av sång och musik. 
                                    
Konserten sker i samarbete med CLUB PISA - en grupp engagerade musiker från olika kulturer som producerar egna musikevenemang där musik och musiker från alla världens hörn kan mötas. De bjuder in olika artister för varje konsert. CLUB PISA lockar människor att uppleva kultur och musik med många olika bakgrunder. Det handlar inte ”bara” om musik, men även om integration, att korsa gränser och skapa möten.
 
Tara Jaff - sång & harpa
Saman Alias - klarinett 
Pasi Pasanen - dragspel 
Mazdak Khosravi - bas
Rafael Sida Huizar - slagverk

Plats: Stallet, Stallgatan 7, (T) Kungsträdgården
Tid: 22 september kl 20 (serveringen öppnar kl 19)