soriana

en musikalisk berättelse

Soriana betyder Vårt Syrien. Det är också namnet på en internationellt mycket välrenommerad musikensemble som i höst ger en föreställning för barn.

I denna föreställning träffar ni Feras och Basel som gick i skolan tillsammans i Damaskus men som nu båda tvingats lämna Syrien på grund av kriget. Feras hamnade i Sverige och Basel i Schweiz. Ni möter också Andrea från Italien som de mött på sina resor. Alla har de, som värdefullt bagage, med sig musiken från sin barndom, var de än reser. Musiken tar dem ut i världen och har gett dem möjlighet att skapa nya världar. Berättaren Marianne Sundal är från Norge och hon sätter ord till deras musik.

Föreställningen består av berättelser, musik att lyssna på och musik att vara delaktig i.

Föreställningen riktar sig till barn mellan 6 - 12 år.
Föreställningslängd: ca 45 min.
Medverkande: Andrea Piccioni (slagverk),Basel Rajoub (saxofon), Feras Charestan (qanon) och Marianne Sundal (berättare).

familjeföreställning på stallet

Söndagen den 7 oktober ges föreställningen för barn och vuxna på Stallet. 

 

föreställningen till er skola

Föreställningen kan komma till er skola också.
Framförs akustiskt företrädelsevis och görs då för max 60 barn per tillfälle.
Pris: 15.000 kr (exkl moms) för två föreställningar samma dag i samma lokal. 
Möjliga datum: 8 oktober
Hör av er till Kholod Saghir på kholod@reorient.se för att boka föreställningen till er skola.

I samarbete med

mer om ensemblen soriana

Hösten 2017 var gruppen i Sverige för en kvällskonsert på Stallet. Det var en magisk kväll med bländande skickliga musiker tyckte vi likväl som närvarande recensent. Här kan ni läsa vad musiktidskriften Lira skrev om konserten.
 
Här nedan kan ni se videos av gruppen för att få en bild av musikerna, även om just dessa filmer inte är från den aktuella barnföreställningen.