soriana project

7 oktober kl 20.00 på Stallet

Soriana kan översättas som “Vårt Syrien”.  
Tre enastående artister-kompositörer-improvisatörer skapar här en modern nutida musik inspirerad av Mellanösterns rika kulturarv. Framförd på orientaliska och västerländska instrument, är programmet också ett exempel på den växande generationen av kosmopolitiska arabiska musiker. De hyllar sitt kulturarv, det som varit med dem genom de många resorna, som kunnat läka sår, gett näring till fantasin och inspirerat till skapande.
 
Medverkande:
Basel Rajoub är en saxofonist och kompositör-improvisatör vars inspiration inkluderar traditionella mellanösternrytmer och moderna nutida melodier likväl som jazz.  Han föddes i Aleppo i Syrien och tog examen vid Damascus High Institute of Music. Han har medverkat i flera musikgrupper som för samman musik och musiker från Mellanöstern, Nordafrika, Asien och Europa.  Basel Rajoub har vunnit Radio Monte Carlos Mellanösternmusikpris och delar sin tid mellan uppträdanden, undervisning, komponering och inspelningar.
 
Andrea Piccioni, född i Rom, är en mästare på frame drums. Efter att ha lärt sig behärska den syditalienska ”tamburello”, studerade Andrea ramtrummerytmer och framförandeteknik från Mellanöstern, Nordafrika och Centralasien. Andrea Piccioni är en erfaren lärare tillika konstnärlig ledare för Frame Drums Italia International Festival.
 
Feras Charestan kommer från staden Al-Hasakeh i nordöstra Syrien och studerade qanon på High Institute of Music i Damaskus där han också kom att undervisa. Han har framträtt som qanonsolist med symfoniorkestrar och har varit medlem i populärmusikgrupper likväl som i modern nutida musikensembler, som skapar ny musik med rötter i Mellanösterns traditioner. Kriget i Syrien förde Feras Charestan till att numera bo i Stockholm.

TID: Fredag 7 oktober 2018 kl 20.00 (dörrarna öppnas 19)
PLATS: Stallet, Stallgatan 7 (T-bana Kungsträdgården)

Besökare med funktionshinder kan komma in via entré från Blasieholmstorg.
Kontakta Stallets kassa så att  kommer vi och öppnar. Telefon 0722 65 38 57
Handikapptoalett finns.

Recention av tidigare konsert

"En magisk kväll att minnas"  - Lira Magasin var på konserten vi arrangerade med Soriana 2017. Läs vad de upplevde HÄR

Basel Rajoub
Basel Rajoub