trio da kali

20 oktober 2018 kl 19.30 uppsala konsert & kongress

Trio Da Kali är sammanslutningen av tre brillianta musiker från Mande-kulturen i södra Mali. Med röst, balafon och bas ngoni, syftar Trio Da Kali till att utveckla och lyfta fram en traditionell och försummad repertoar.
 
Hawa Kassé Mady Diabaté, dotter till den legendariska sångaren Kassé Mady Diabaté, är trions vokalist. Hennes rika, uttrycksfulla röst och hennes naturliga vibrato har gett upphov till jämförelser med Mahalia Jackson, Amerikas stora gospelsångare. Trios kapellmästare är mäster-balafonisten Lassana Diabaté. Han är en av Malis allra mest häpnadsväckande musiker och har spelat med många av Västafrikas främsta. Den yngsta medlemmen av Trio är bas ngoni-spelaren Mamadou Kouyaté. Han är äldsta sonen till den världsberömda Grammy-nominerade ngoni-spelaren Bassekou Kouyaté.

Trio Da Kali kom samman ursprungligen för att utveckla ett samarbetsprojekt med The Kronos Quartet, producerat av Aga Khan Music Initiative; David Harrington (från Kronos kvartetten) beskrev det som "en av de vackraste samarbeten Kronos har haft under våra första 40 år".
 
Trio Da Kali framträtt på några av världens mest prestigefyllda arenor - Royal Albert Hall, Theater de la Ville, Royal Festival Hall, etc.  
 
LYSSNA HÄR!

konsert i malmö

Trio da Kali kommer också ge en konsert på Moriska Paviljongen i Malmö den 19 oktober.

Presented in the collaboration with the Aga Khan Music Initiative, a program of the Aga Khan Trust for Culture.