Världens klassiska traditioner –
konservering eller utveckling?

lördag 20 okt kl 15.00-16.30, UKK

Ett samtal om olika musiktraditioner i dagens värld. Deltar gör den brittiske musikkritikern och journalisten Michael Church som i två decennier rest kring världen för att dokumentera musik. Han är också initiativtagare och redaktör till boken ”The Other Classcal Musics” där han inledningsvis skissar stora hot mot världens musikaliska kulturarv.
 
Han samtalar här med Fairouz Nishanova, med en bakgrund som barn till uzbekiska föräldrar, men född på Sri Lanka och sedan uppväxt i Jordanien, kommit att utveckla en kärlek till många olika musikkulturer. Sedan 2005 är hon chef för ”The Aga Khan Music Initiative”, en internationell stiftelse som stödjer utbildning, utveckling, kreativa samarbeten, artistisk produktion och framföranden i syfte att levandegöra musiktraditioner i stora delar av världen.
 
Globalisering, digitalisering och kommersialisering som hot eller möjligheter för världens klassiska musik kommer att vara givna teman. En försmak av innehållet finns också i intervjuerna med musikologen Ted Levin och Michael Church i programskriften.
 
Samtalet leds av Mikael Olsson Al Safandi, tidigare programledare och journalist på SR och SVT

FRI ENTRÈ!

Fairouz Nishanova
Fairouz Nishanova
Michael Church
Michael Church