masterclasses

Tre olika masterclasses - öppna för musiker att delta och för alla andra att lyssna.

Anmälan till: folkmusik@kmh.se (Ange om du är erfaren musiker som vill vara med eller publik som vill titta/lyssna)

Persiska och orientaliska musikmöte
Torsd 27 febr kl 13.30-16.30 Kungliga Musikhögskolan

Sahar Mohammadi, Haïg Sarikouymdijan Jasser Haj Youssef - Möt tre musiker från tre olika stora musikaliska traditioner i Orienten, den persiska, armeniska och arabiska, delar med sig av sitt vetande och sin praktik i denna masterclass som kommer att ge rikliga prov och exempel på respektive tradition och möjlighet att ställa frågor samt ev. praktisera och musicera tillsammans.
De tre traditionerna präglas alla av modal musik och sång, armenisk duduk, ett armeniskt träblåsinstrument med dubbla rörblad, och barockinstrumentet viola d´amore är de instrument gruppen använder sig av.

Musik från Edo-periodens Japan
Fred 28 febr kl 13.30-16.30 Kungliga Musikhögskolan

Med Keisuke Zenyoji, Akiko Fujimoto, Mariko Kezuka och Gunnar Linder. Ett exklusivt erbjudande till alla som vill fördjupa sig i Japans klassiska musiktradition. Tre oerhört välmeriterade japanska musiker som trakterar alla de klassiska instrumenten, bambuflöjten shakuhachi, den 13-strängade brädcittran koto och den tresträngade, plektrumplockade shamisen bjuder på historia, teori och praktik både för musikstudenter, musiker och en intresserad allmänhet. Dessutom medverkar en svensk auktoritet på området, både som tolk och medmusikant; Gunnar Linder, forskare i Japansk kultur vid Stockholms Universitet och tillika en virtuos på instrumentet shakuhachi.

Modern modal musik i praktiken
Fred 6 mars kl 13.30 - 16.30 Kungliga Musikhögskolan

Masterclass med Ross Daly och Kelly Thoma.
Ross Daly är upphovsmannen till begreppet ”modern modal musik” och här ges utrymme för aktiva musiker, musikstudenter på vilket instrument det än vara må att möta honom och hans medmusikanter i praktiskt musicerande.

Ross Daly och Kelly Thoma är musikaliska kosmopoliter som fyller på sin musikalitet från världens alla traditioner. Här erbjuder de deltagarna en introduktion till den modala musikens värld som den existerar i grekiska, turkiska, iranska, indiska mfl traditioner.
 

Mariko Kezuka
Mariko Kezuka
Sahar Mohammadi, Haïg Sarikouymdijan Jasser Haj Youssef
Sahar Mohammadi, Haïg Sarikouymdijan Jasser Haj Youssef
Kelly Thoma
Kelly Thoma
Ross Daly
Ross Daly

anmälan

Anmäl din önskan om deltagande på masterclasses    till folkmusik@kmh.se (Ange om du är erfaren musiker som vill vara med eller publik som vill titta/lyssna)