Mahotella Queens & Klubbkören

8 augusti på trädgården

Legendariska sydafrikanska kören Mahotella Queens kommer till Trädgården och Stockholm! Den här gången tillsammans med Klubbkören från Malmö.

Efter explosionen av Paul Simon's Graceland 1986 som lyfte fram sydafrikansk musik, blev Mahotella Queens kända som Sydafrikas första mbaqanga supergrupp vilket ledde gruppen till internationell stjärnstatus.

Den legendariska grundaren till bandet, Hilda Tloubatla, bjöd år 2017 med två av sina yngre systrar för att ge sig ut på en festivalturne i Europa. Framgångarna var ett faktum och sedan dess har de fortsatt att göra det de är bäst på: att stå på scen.

Det känns som en dröm att snart ha dom på Trädgårdens scen tillsammans med klubbkören.

Klubbkören, en nu runt 40 man och kvinnor stark kör som sjunger hiphop, r'n'b och funk. Körledaren, arrangören och beatmakaren är Erik Hjärpe, känd från Timbuktus band Damn! Ibland hoppar musikproducenten och låtskrivaren Patrik Lorentzson in och försöker fylla Eriks skor som körledarvikarie.
Dessutom kompar basisten Bo Raymond Knutsson, som bland annat synts bakom Herbie Hancock, I manegen med Glenn Killing och som resident på Mosebackes jazzbruncher.

DJs:
REMY THE DJ
KIZAA ZAA
JASSES BRASSEKASSE

Tid & Plats:
8 Augusti kl 17-03
Trädgården (T) Skanstull