Mahsa Vahdat och Tord Gustavsen

Två av de finaste musikerna vi kan tänka oss kommer till Stockholm i november! Den iranska, sångerskan Mahsa Vahdat med sin subtila och ändå så tunga röst och så Norges främste pianist, känslighetens mästare, Tord Gustavsen.
 

Mahsa Vahdats unika röst har uppmärksammats internationellt. Under de senaste tio åren har hon släppt åtta album, några tillsammans med systern Marjan, en del med andra artister och två som soloartist.
Mahsa Vahdats och Tord Gustavsens gemensamma skiva ”Traces of an Old Wineyard” valdes av den brittiska musiktidskriften ”Songlines” som en av 2015 års absolut bästa album. Albumet innehåller nyskriven musik till dikter av de klassiska persiska poeterna Khayyam, Hafez och Rumi. Texterna uttrycker ett spektra av kärlekens och livets många sidor: hängivenhet och extas, smärta och sorg. Tillsammans utvecklar de skönheten i den persiska poesin och sångtraditionen i mötet med nutida instrumental musik. Alla låtar är arrangerade av den norske pianisten Tord Gustavsen. Under kvällen får vi säkerligen också höra något från Mahsa Vahdats senaste skiva ”The Sun Will Rise”. En en hoppfull titel på en skiva med solosång av en sångerska som inte får sjunga offentligt i sitt hemland. Här står hennes stämma självständig, tydlig och stark.

Senast Re:Orient samarbetade med Mahsa Vahdat och Tord Gustavsen var i det mycket hyllade projektet Bellman Khayyam som turnerade i Sverige och Norge där även Georg Riedel och Sarah Riedel medverkade. Nu i höst blir det ett kärt återseende med Tord och Mahsa på Faschings scen.
 
Tid: 15 nov. På scen 20.00, Matsalen öppnar 18.00
Scen: Fasching, Kungsgatan 63.

Tillgänglighet: Fasching ligger i en äldre lokal med trappsteg upp till huvudentrén. Rullstolar går enklast in via sceningången på Gamla Brogatan 44. För mer information klicka här