master of frame drums

Stallet, 18 april kl 19

Fyra internationellt kända mästerslagverkare sammanstrålar för första gången på en turné och ger sitt bästa var och en och tillsammans!
Glen Velez (USA), Zohar Fresco (Israel), Andrea Piccioni (Italien) och Murat Coşkun (Tyskland / Turkiet) möts den 18 april på Stallet för ett "toppmöte" med ramtrummor.

Glen Velez sägs vara "Lord of the Frame Drums" med bland annat 5 Grammy Awards i kappsäcken. Dessutom är han för många människor en levande legend, för han har inspirerat tusentals slagverkare över hela världen med sitt revolutionerade sätt att spela ramtrumma. En levande legend, som förtrollat sin publik i årtionden!

Zohar Fresco är också en viktig och exceptionell slagverkare. Med sitt individuella, kreativa och mångfacetterade spel är den israeliska trummisen nominerad som "Virtuoso of Frame Drums". Hans innovativa och närvarande spel klassificerar honom till en mästare i sin konst som alltid kommer upp med överraskande toner och fascinerar publiken.

Andrea Piccioni, är "Maestro of Tamburello Total". Han bemästrar den italienska tamburinen som ingen annan och andas in ett nytt liv i dessa gamla instrument. Hans groove med tamburinerna är ständigt övertygande, oavsett om han turnerar med Bobby Mc Ferrin eller skapar nya fusioner i mötet mellan italienska musiktraditioner och musiker från Arabvärlden.

Murat Coşkun, "Dervish of Frame Drums" är en musikalisk ambassadör, som med sina projekt förenar olika kulturer världen över. Han öser sin inspiration från den Sufiska musikens rötter och introducerar i kvartetten dessa fasetter av trummans känslighet så väl som fantasifulla lek.

De fyra musikerna erbjuder ett program fullt av kontraster, som går mellan kompositioner och improvisationer. De skapar ett fyrverkeri av rytmer och spår. Oväntade ljud och förändrade atmosfärer uppstår ur  intensiva liksom kontemplativa stunder, alternerande med humoristiska föreställningar.

TID: 18 april kl 19 (Serveringen öppnar 18)
PLATS: Stallet, Stallgatan 7, (T) Kungsträdgården

recension

Läs Liras recension från konserten!