Maxat för Mini - Kulturfestivalens barnscen

Under Stockholms Kulturfestival förvandlas Brunkebergstorg dagtid till ett barnens Kulturhav. Massor av olika aktiviteter erbjuds.

 

Den 20 augusti arrangerar vi tre olika dansaktiviteter för barn där. Allt är gratis!

Bollywooddans

Kom och lär dig dansa Bollywood med Let's Dance koreografen Neda Sadeghi från Bollywood Dance Academy. Missa inte chansen att delta i en glädjerik och fartfylld workshop. Vi lär oss skaka på höfterna och röra på axlarna till Bollywoods härliga och glada rytmer.

 

Tid: 20 augusti kl 12.00-12.30 och kl 13.30-14.00.

Plats: Brunkebergstorg

Orientalisk dans - Raks al Shark - Magdans

Pröva på Orientalisk dans (magdans) med Jeanette Friis. Till medryckande rytmisk arabisk musik får du lära dig olika grundrörelser i både Oriental och egyptisk folkloredans. Ta gärna med dig en lång sjal, som du kan knyta kring höften! Yalla yalla!

 

Jeanette Friis har hållit på med dans i hela sitt liv och har undervisat i Orientalisk dans i mer än 25 år. Hon har utbildat sig i den egyptiska stilen av kända danslärare från Egypten bl. a. Bahi Barakat, Raqia Hassan, Mahmoud Reda, Aida Nour m.fl. 

 

Tid: 20 augusti kl 15.00-15.30 och kl 16.00-16.30.

Plats: Brunkebergstorg

Romsk dans

Kom och prova på romsk dans med de yngsta barnen i dansgruppen Unga Stjärnor (Terne Cherhaja) och deras eldsjäl till danslärare Bilicki från Romskt Kulturcentrum! Du får lära dig olika steg och rörelser till snabb och medryckande romsk musik med rötter från bl.a. Ryssland och Östeuropa. De duktiga `Unga stjärnorna´ kommer också framföra några av sina vackra danser för oss.

 

Tid: 20 augusti kl 16.30-17.00

Plats: Brunkebergstorg

Neda Sadeghi
Jeanette Friis
Romskt Kulturcentrums Barngrupp