melodic melange

22 oktober på stallet

Ett andlöst möte mellan nordisk jazz och arabisk maqam. Med telepatisk kommunikation skapar musikerna en detaljrik väv av teman, rytmer och klanger och en mångfald av musikaliska färger och uttryck.

Palestinske Ahmad al Khatib och Anders är kollegor på Högskolan för Scen och Musik (HSM) i Göteborg och har spelat mycket ihop de senaste åren, bland annat under flera turnéer i Indien. Deras album från 2014, Melodic Melange, där även basisten Johannes Lundberg medverkar är ljuvligt meditativ och intonande. Samma år skrev de tre musik för stråkar och framträdde som solister med musiker ur Göteborgs Symfoniker. Danska slagverkaren Lisbeth Diers spelar på en mängd slagverksinstrument från olika delar av världen. Hennes mångfacetterade och intuitiva spel ger ytterligare en dimension åt gruppens täta och kammarmusikaliska teman och improvisationer. 


Medverkande:
Anders Hagberg har turnerat över hela världen med grupper som Yggdrasil, Mynta och egna band, samt med musiker som Marilyn Mazur med flera. Hans internationella samarbeten inkluderar artister från Indien, Japan, Brasilien, Västafrika och USA. Han har skrivit musik till filmer och dansföreställningar och gjort många album i eget namn som fått grammis-nomineringar och priser. Arbetar som universitetslektor i improvisation på HSM.

Ahmad Al-Khatib  är skolad i den klassiska arabiska musiken, maqam. Han är en eftertraktad musiker och pedagog och turnerar över stora delar av världen, speciellt i Frankrike och Mellan Östern. Ahmad är även lärare på HSM. 

Johannes Lundberg är en efterfrågad musiker, producent och ljudtekniker som jobbat med bland andra Billy Cobham och flera ECM-produktioner. Turnerar nu internationellt med kammarensemblen Barocksolisterne från Norge.

Lisbeth Diers har under många år funnits med bland de stora namnen på den europeiska jazzscenen. Hon har spelat med Django Bates, Steve Swallow, Bobo Stenson, Lena Willemark med flera. Hon har gjort flera egna skivor och produktioner, det senaste ett verk för Göteborgs kammarkör och instrumentalister. Hon turnerar nu mycket med Marilyn Mazurs Shamania.

Tid och PLats

TID: Söndag 22 oktober kl 18, serveringen öppnar kl 17
PLATS: Stallet, Stallgatan 7, Stockholm. (T) Kungsträdgården

Besökare med funktionshinder kan komma in via entré från Blasieholmstorg.
Kontakta Stallets kassa så att  kommer vi och öppnar. Telefon 0722 65 38 57
Handikapptoalett finns.