Ooldouz Pouri

1 mars kl 20.00 (dörrarna öppnas 19.00), Stallet

I år uppmärksammar vi Music Freedom Day lite i förtid med en konsert med den iranska sångerskan Ooldouz Pouri. Hon presenterar ett program som till stor del kommer från de azerbajdzjanska delarna av Iran. Flera av sångerna är på azeriska och från tid då kvinnliga sångerskor fortfarande var tillåtna att höras i Iran.
 
 
Ooldouz Pouris repertoar är nästan uteslutande låtar från Azerbajdzjanska Iran. Azererna är Irans största etniska minoritet och räknas till ca 40% av befolkningen. De flesta av dem bor i den nordvästra delen av landet och i huvudstaden Teheran där också Ooldouz bor.
 
Oolduz gästade Stallet här om året i projektet  "Songs in the mist - unga iranska kvinnliga röster”. Sångerna på det nu aktuella albumet är huvudsakligen av äldre datum. De tillhör populärkulturen i Iran och Azerbajdzjan och hade sin storhetstid på 50-talet och 60-talet. Sångerna handlar om kärleken med sina otaliga fasetter av söt, salt och bitter.
 
Ooldouz Pouri tar till Stallet med sig ett två fina norska musiker: på gitarr Oddrun Lilja Jonsdottir och på bas, Jo Fougner Skaansar.

Plats: Stallet, Stallgatan 7, (T) Kungsträdgården
Tid: 1 mars kl 20.00 (dörrarna öppnas 19.00)

Lyssna på Ooldouz Pouri på Spotify!