Resistanbul!

Upplev Occupy Gezi-rörelsen för en dag i Stockholm

Kampen för att bevara Geziparken i centrala Istanbul ledde Turkiet till världens blickfång. Protesterna blev startskottet för en turkisk massrörelse som för första gången samlat en mångfald av oppositionella i frågor som rör allt ifrån gentrifierings-motstånd till aborträtt, mot censur och inskränkningar i mänskliga rättigheter.

Med Gezirörelsen har Turkiet inlett en ny fas i sin turbulenta och komplexa samtidshistoria. Men hur påverkar protesterna det turkiska samhället? Hur är Gezirörelsen organiserad och vilka möjligheter har den att få igenom sina krav? 

Re:Orient bjuder in till en seminariedag med filmvisning och samtal med några av Gezirörelsens framträdande röster. Dagen avslutas med klubbkväll där bland annat Istanbulbandet BandistaHakan Vreskala och Systrarna Sahin spelar live.  
Konferenciär är Martin Aagård.

Dag: 19 oktober
Plats: Kägelbanan/Södra Teatern

I samarbete med Mukavemet.

Film: Ekümenopolis

En film som berättar historien om hur nyliberalismen påverkar Istanbul och andra megastäder. VI får följa en inflyttande familje och deras kamp för rätten till ett boende.
Tid: 19 oktober kl 13.00
Plats: Kägelbanan/Södra Teatern
Fri entré!

Panelsamtal om Occupy Gezi

Ülkü Holago modererar en panel av medverkande, direkt från Istanbul med journalisten Pinar Ögunc, Madi Efe Firat från Kaos-GL samt en av musikerna från Bandista.
Tid: 19 oktober kl 15.00
Plats: Kägelbanan/Södra Teatern

Geziparty!

Helkväll med Bandista, Robert Ikiz, Hakan Vreskala och Systrarna Sahin!

Bandista är ett turkiskt musikkollektiv som bildades 2006 I Istanbul. Bandet är känt för sitt starka politiska ställningstagande och de stöder öppet Occupy Gezi rörelsen. 

Biljettbokning här ovan till höger.
Tid: kl 20 - 02
Plats: Kägelbanan/Södra Teatern

Ikiz drumming for Gezi

Varsågod - en video från vår heldag Resistanbul.

I samarbete med