Tigris fåglar, Dina El Wedidi och Tania Saleh

hörsalen, kulturhusetstadsteatern

8 mars kl 19.30 - internationella kvinnodagen


Internationella kvinnodagen firas här med en riktig kavalkad av enastående kvinnors röster! En kväll du inte bör missa!
 
Tigris fåglar är en kvinnokör med 30 kvinnor, baserad i Stockholm. Den blev 2014 nominerad till goodwill ambassadör för spridning av ett civiliserat budskap om fred och återupplivande av det irakiska musikaliska arvet. Kören leds av maestron Alaa Majeed och sjunger i kväll ur Salih Al- Kuwaitys repertoar.
 
Tania Saleh är en libanesisk singer-songwriter som banat sig en egen väg på den arabiska musikscenen. I en mjuk blandning av traditionell arabisk musik och västerländska toner sjunger hon om dagliga bekymmer i ett oroligt samhälle, om kärlek och hat och allt där emellan. Hennes musik följer rytmen i hennes dagliga liv och speglar hennes föränderliga humör, vilket skapar en kokande gryta av låtar, känslor och kärlek till innovation. Tania Saleh är också verksam som bildkonstnär och hennes visuella stil har bidragit till att skapa ett unikt konstnärskap som sticker ut på den arabiska musikscenen.
 
Dina El Wedidi är en egyptisk singer-songwriter som kombinerar ett eldigt, nutida uttryck med traditionell egyptiska vokalmusik. Hon är även utbildad skådespelare och storyteller och hade under arabiska våren en stor hit med en sång ur musikalen "Khalina Nehlam" (Låt oss drömma). Hon arbetar för att bevara och utveckla de egyptiska kvinnornas musiktradition .. Dina har i brasilanska Gilberto Gil funnit en mentor och de har uppträtt på flertalet festivaler runt om i världen tillsammans.

Tania Saleh
Tania Saleh
Dina El Wedidi
Dina El Wedidi
Tigirs fåglar
Tigirs fåglar