Ross Daly och Kelly Thoma

28 mars kl 19 på Rönnells

Ross Daly och Kelly Thoma är en unik, tidlös duo. Centralt i deras arbete är den kretiska liran, en liten upprätt knäfiddla, så central för den traditionella musiken på ön Kreta där de bor.

Musiken som spelas av dessa två artister hör emellertid inte till någon enskild tradition, utan hämtar inspiration från en mängd olika traditioner i modalmusikens bredare värld. Det är historiskt, det är samtida och det tycks transcendera nuet.

Ross Daly och Kelly Thoma har djupgående studerat med de främsta mästarna av modalmusik och  inspireras av det transpersonellt arketypiska i dessa traditioner. Kunskapen från dessa källor har integrerats in i deras kompositioner och speglar deras uppfattning om musikens heliga natur.

Ross Daly har släppt över 35 album med egna kompositioner och arrangemang av traditionella melodier som samlats in under hans resor, främst i Mellan­östern, Centralasien och på den indiska kontinenten. Till hans utbildningsinstitution Labyrinth Musical Workshop på Kreta kommer hundratals studenter från hela världen varje år för att studera modal musik. 

TID: 28 mars kl 19
PLATS: Rönnells, Birgerjarlsgatan 32, Hitta till Rönnells
Handikapparkering finns i anslutning till entrén. Enkel rullstolsramp finns att tillgå vid behov. Alla evenemang äger rum på markplan, inga trösklar eller nivåskillnader finns i direkt anslutning till scenen, rullstolsplatser finns att tillgå. Handikapptoalett finns dessvärre inte, ej heller hörselslinga.

Biljetter bokas via Kulturbiljetter. Vid frågor, kontakta Kulturbiljetters kundtjänst på info@kulturbiljetter.se, 08 - 50 25 40 80.

Re:Orient Vänner med rabatterade biljetter visar sitt medlemskort när biljetterna hämtas.

Fotograf: Manolis Mathioudakis
Fotograf: Manolis Mathioudakis