tigerstyle på kulturfestivalen

17 och 18 augusti

Bhangradisco 17 aug

Raj och Pops från Tigerstyle bjuder på de tyngsta bhangrabeatsen på Stockholms Kulturfestival. För besökarna på stockholmsklubben Re:Orient Club är de välkända och efterlängtade. Via den punjabiska folkmusiken och hip hopen står de bakom den skotska bhangrascenen och har spelats flitigt internationellt och turnerat bland annat med Nithin Shawney och Asian Dub Foundation. Nu är de på kärt återbesök i stan redo att ta festivalens scen Dansbanan med storm.
Plats: Dansbanan i Kungsträdgården
Tid: Torsdag 17 augusti kl 18 – 21.00
Fri entré

Tigerstyle live 18 oktober

Bhangrabandet Tigerstyle levererar tung bhangra från Skeppsbroscenen på fredagen.
Efter några legendariska spelningar på Re:Orient Club får nu stockholmspubliken tillfälle att möta dem igen. Bröderna Raj och Pops står i spetsen för sjumannabandet som mixar punjabisk folkmusik med dancehall, hip hop och electronica till ett tungt beat.
 
Bhangra-genren i sin urbana form växte fram under tidigt 80-tal i London genom en skara musiker med indiskt och pakistanskt ursprung. Stilen har sitt ursprung i den punjabiska folkmusiken och var från början dansmusik under skördefesten i Punjabregionen.Den urbana bhangran som skapades i England mixade den traditionella musiken med reggae, dance hall, hip hop och elektronika. Dagens bhangra är en beatbaserad musikstil som fortfarande karaktäriseras av den traditionella dholtrumman. Skottland skapade sin egen bhangrascen med bröderna Raj och Pops från Tigerstyle som några av föregångarna.
 
Medverkande:
Raj – Keyboards/Sampler/Laptop
Pops – Harmonium
H Jandu – Sång
Mike Bryan – Guitar
Calum Mc Intyre – Drums
 
Plats: Skeppsbroscenen, Skeppsbron
Tid: Fredag 18 augusti kl 19.30 – 20.30
Fri entré

Evenemanget sker i samarbete mellan Re:Orient och Stockholms Kulturfestival.

Stockholms Kulturfestival äger rum från 15 – 20 augusti 2017. Hela programmet hittar du HÄR!