Skrivande sprunget ur vrede
– om mäns dödliga våld mot kvinnor

Som kriminalreporter på Sveriges Television under närmare ett decennium fick Katarina Wennstam nog. Fick nog av ett snävt nyhetsformat för att skildra den verklighet och det mänskliga lidande hon bevittnat i bevakningen av de problem som rättssamhället har att beivra de våldsbrott som så många män utsätter kvinnor och flickor för.
 
Hon har sedan dess fokuserat på att på olika sätt belysa problemet; i reportageböcker, debattartiklar, föreläsningar, men också som skönlitterär författare av publika spänningsromaner som Smuts, Alfahannen, Skuggorna, Skymningsflickan m.fl. och den nu aktuella Vargen.
 
Hon fick sitt genombrott med den uppmärksammade och prisbelönta reportageboken Flickan och skulden – en bok om samhällets syn på våldtäkt och den efterföljande En riktig våldtäktsman. Sedan den Augustpris-nominering som debuten Fickan och skulden förde med sig har Wennstam fått flera utmärkelser för sin journalistik och sitt författande; Vilhelm Moberg-stipendiet, Advokatsamfundets Stora Journalistpris, Prix Egalia och FN-förbundets pris för mänskliga rättigheter 2019.
 
Här samtalar Katarina Wennstam om sina drivkrafter, men också om sin senaste roman där problemen med porren på internet, som våldsverkare ofta är högkonsumenter av, lyfts fram. Medarbetare på SR:s Radio Uppland leder samtalet.
 
Plats: Uppsala Stadsbibliotek
Tid: fredag 13 mars kl 19:30
UTSÅLT!!

Katarina Wesstam
Katarina Wesstam