historien om en sång

musikteater för barn 5 - 9 år

Historien om en sång är ett roligt och spännande musikteateräventyr för barn mellan 5 och 9 år.
 
Följ med på en resa genom tonernas värld i en föreställning som kombinerar teater och musik och där publiken också får vara med och skapa ”ljuv musik”. Genom sångens och tonernas ”resa”  får vi se och höra hur människor, från världens alla hörn, alltid är närmare och mer lika varandra än vi tror, just genom musiken. 
 
En ton föds och den är till en början liten och svag. Men allt eftersom växer tonen till sig och plötsligt är där fler, ja nästan hur många toner som helst! Alla är de olika och tillsammans kan de bilda melodier och sånger. De möter andra toner, nya toner och så föds mer musik, annorlunda musik. Och melodierna förändras och växer ännu mer för precis som människor behöver tonerna varandra för att växa och bli starka. Tonerna färdas över världen, från land till land, från människa till människa och kan skänka glädje och tröst eller hjälpa den som arbetar hårt att orka lite till. Tonerna vaggar små barn till sömns och ljuder över skogarna för att kalla in djuren. Ibland blir tonerna förbjudna och bannlysta och tvingas existera i det fördolda. Då kan de bara viskas fram tyst, tyst av den modige och måste överleva längst in i människornas hjärtan tills de åter kan få flyga fritt igen och bjuda upp till dans, fest och kamp.
 
Medverkar på scenen gör skådespelare/sångerska Sofia Berg Böhm och musiker Anna Möller. För manus och regi står Johanna Huss tillsammans med ensemblen.

familjeföreställning

Vi har premiär den 9 november kl 14 på Stallet!

Turné

Vi kommer gärna och spelar hos er, ute på förskolor, skolor, bibliotek och konserthus. Hör av er till Kinda@reorient.se eller 08 702 15 99 för förfrågningar och för mer information.

Förskolor/skolor inom Stockholm stad (kommunala likväl som friskolor) får subventionerat pris via Kulan.

Illustratör: Karin Ohlsson
Illustratör: Karin Ohlsson

Med stöd av