Kolo Suryoyo

22 oktober 2020 kl 19 på Rönnells

Denna finstämda trio bjuder ett program som kombinerar sånger från såväl den historiska Syrianska sakrala traditionen som mer nutida världsliga kompositioner. Det blir sånger och hymner från 300-talet till idag. Ett nytt program, som togs fram för en turné i Japan innan pandemin slog till, av denna trio.

Sångerna är på syrianska/arameiska. Det är det språk  som Jesus lär ha talat. Enligt syrianska kyrkan ansågs det vara ett heligt språk och enbart för att användas i kyrkan.
Några syrianska tonsättare har dock under de senaste 50 åren valt att använda språket i den världsliga musiken för att tillgodose folkets smak, kultur och traditioner. Bland dessa tonsättare kan nämnas Nuri Iskandar, en framstående tonsättare i Syrien som numera är bosatt i Sverige.

Medverkande:
Mariam Alshamani - Sång
Milad Bahi - Oud
Feras Sharstan - qanun

Tid: 22 oktober kl 19. Dörrarna öppnas 18.30.
Plats: Rönnells, Birger Jarlsgatan 32

boka biljetter

Boka biljett via Kulturbiljetter.se genom att klicka på loggan här intill.

Vi släpper i dagsläget endast ett fåtal biljetter för att kunna hålla FHM:s rekommendationer. Vill du komma så boka i tid.

Att tänka på

Vi följer självfallet Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Det innebär att vi håller oss till högst 50 personer samlat, samt att all personal tvättar händerna ofta och noga, använder handsprit, städar extra och stannar självklart hemma vid sjukdom eller lindriga symptom.