Priser och utmärkelser

Stockholms stads Hederspris

2009 fick Re:Orient, Robyn Carlsson, Jan Håfström, Christina Molander, Lisa Spets och Lennart Hellsing äran att ta emot Stockholms stads hederspris. Motiveringen löd:

Re:Orient har tilldelats Stockholm Stads hederspris för att ha " berikat stadens scener med kulturyttringar från hela världen och förnyat formerna för mötet mellan artister och publik".

Stockholms stad delar varje år ut fem hederspriser till kulturutövare som bor och arbetar i Stockholmsområdet. Hederspriserna går till personer som har stor betydelse för kulturlivet i Stockholm. Prissumman är på 100 000 kronor.

 

Nöjesguidens Stockholmspris

1994 nominerades Re:Orient till Nöjesguidens Stockholmspris i katergorin "Stockholms Nöjesförbättrare".

Chris Ottanders marknadsföringspris till Ozan Sunar

Chris Ottanders marknadsföringspris gavs till Ozan Sunar.

Gulddraken till Ozan Sunar

När DN delade ut Gulddraken första gången någonsin gick den till Ozan Sunar med motiveringen: "Ozan Sunar tilldelas Gulddraken för sin kaleidoskopiska kulturgärnings skull. Han gör det många andra snackar om: fångar upp etniska, konstnärliga och sexuella identiteter och uttryck och presenterar dem i ett färgsprakande program på Södra teaterns scener. Han förestår ett nöjepalats med intellektuellt tuggmotstånd, en samhällstillvänd stockholmsscen som det svänger om. Spännvidden i utbudet på Södran saknar motstycke. Det välkryddade programmet ger dagligen alternativ till den dominernade anglosaxiska kultur- och nöjesindustrin."

Natur och Kulturs kulturpris till Ozan Sunar

År 2000 fick Hédi Fried och Ozan Sunar Natur och Kulturs kulturpris på 150 000 kronor vardera.
Juryns motivering är att de båda starkt bidrar till ”utvecklingen av human och demokratisk kultur i vårt land. Båda pristagarna skapar en levande kontakt med det förflutna och det till synes främmande i nutiden.” Hédi Fried har i många år spridit kunskap om Förintelsen. Ozan Sunar tog initiativ till Re:Orient.

Affe-priset

Re:Orient fick Affe-priset för bästa affisch för vår festivalaffisch med Siv Malmqvist.

Sodapriset

Sodapriset 1999 tilldelades Ozan Sunar för att han "satt Stockholm och Sverige på Orientkartan. Den orientaliska dansen och musiken har fått en naturlig plats på den svenska kulturscenen och med sin vision och sitt verk har Ozan Sunar fört in Orienten i det svenska folkhemmet."