Tillgänglighetsinformation

Många av våra evenemang i Stockholm sker på Södra Teatern och Stallet. Här finner ni tillgänglighetsinformation för dessa scener:

FASCHING
Fasching ligger i en äldre lokal med trappsteg upp till huvudentrén. Rullstolar går enklast in via sceningången på Gamla Brogatan 44. Hör gärna av er till Fasching i förväg så kan de vara behjälpliga när ni anländer.
Handikapptoalett finns tillgängligt.
Handikapparkering finns utanför huvudentrén på Kungsgatan 63.
Vi jobbar i stort sätt aldrig med starkt rörligt/blinkande ljus. Är du extra känslig kontakta gärna Fasching i förväg. 
Scenrök i samband med konserter kan förekomma.
Starka dofter förekommer inte men det serveras mat i lokalerna så allergiker känsliga för luftburna ämnen bör kontakta Fasching i förväg.  
Ljudslinga finns ej.

STALLET
Besökare som är rullstolsburn kan komma in via entré från Blasieholmstorg.
Kontakta Stallets kassa så att  kommer vi och öppnar. Telefon 0722 65 38 57
Handikapptoalett finns.
Starka dofter förekommer inte men det serveras mat i lokalerna så allergiker känsliga för luftburna ämnen bör kontakta Stallet i förväg.

KONSERTHUSET
Se information för de olika scenerna här!

SÖDRA TEATERN
Från Götgatan är det en brant backe med kullersten uppför Hökens Gata till Mosebacke Torg och Södra Teatern. Från Södermalmstorg/Slussen finns det hiss (Gondolens hiss inuti kontorsbyggnaden - observera att Katarinahissen är avstängd permanent) upp till en gångbro över till Mosebacke Torg.

Entré för rullstolsburna gäster ligger till höger om Södra Teaterns huvudentré. Därifrån finns det hiss (110*160 cm, dörrbredd 80 cm) till både Stora Scen, Sodra Bar och Kägelbanan. Handikapptoalett (2 stöd, dörrbredd 85 cm) finns precis vid hissen på plan 8 samt vid garderoben på Kägelbanan.

Hörselslinga finns att tillgå för evenemang vid Stora Scen.

Behöver du hjälp? Kontakta Södra Teatern i förväg så kan någon möta dig och visa dig till din plats. Telefon: 08-531 99 490 eller biljettkassan@sodrateatern.com