Välkommen till Re:Orient!

Här hittar du information om Re:Orients aktiviteter i Stockholm, likväl som vårt nöjespalats Moriska Paviljongen i Malmö och om delar av de - ofattbara! - 28 år av verksamhet som varit.

Savina Yannatou gästar Kulturhuset Stadsteatern den 12 november, tillsammans med Lamia Bedioui !

Sahar Mohammadi & Haïg Sarikouyoumdjian - inställd!

Tyvärr måste vi ställa in denna konsert p.g.a. de förlängda inreserestriktionerna.
Två musiker i perfekt harmoni. Den ena - sångare, väl bevandrad i den klassisk persiska musik- och poesitraditionen, den andra duduk-mästare; perfekt följande varandra tar de oss genom melankoli, sorg och glädje.

SAVINA YANNATOU & Lamia Bedioui

Två fantastiska sångerskor - Savina Yannatou från Grekland och Lamia Bedioui från Tunisien - möts över Medelhavet. Med vattnet som tema, i förhållande till liv och död, till önskan och rening, till magi, tar dessa röstekvilibrister och själfulla musiker oss med på en seglats över havet. En konsert vi ser fram emot! Den 12 november på Kulturhuset Stadsteatern.

gaye su akyol

Istanbuls nya ljud! Hennes utforskande musikaliska stil beskrivs ofta någonstans i ett gränsland mellan de anatoliska rötterna och orientalisk psykadelica. Välkomna till Fasching 15 november!

ROSTAM MIRLASHARI & ERIK RYDVALL

Nyckelharpisten Erik Rydvall och sångaren Rostam Mirlashari är två av folkmusikvärldens mest älskade musiker i Sverige. Vi är fantastiskt glada över att kunna presentera de två ihop på Rönnells den 28 oktober.

lamine cissokho & oliver hutman

Välkomna till en konsert full av spelglädje där västafrikansk musik och jazz möts och fusionerar med varandra i lekfullhet och harmoni.

uppsala internationella litteraturfestival

Våld och värdighet var 2021 års tema under Uppsala Internationella Litteraturfestival. Se programmet på youtube. 2021 års festival kommer ske den 24 - 26 mars.

nyhetsbrev

Vill du få information från oss till din epost? FYLL I HÄR

Lyssna med oss

shaerat

Nykomponerad musik till poesi av kvinnliga poeter från Mellanöstern. LÄS MER!   

Historien om en sång

Interaktiv musikteater för barn och familjer med bästa Sofia Berg Böhm och Anna Möller i regi av Johanna Huss. LÄS MER!

möjliggörare

Re:Orients verksamhet möjliggörs genom stöd från Stockholms stad, Kulturrådet, Stockholms Läns Landsting och Musikverket.

internationella nätverk

Re:Orient är medlemmar i Forum of World wide Music Festivals. Gemensamt arbetar vi med andra musikaktörer inom Keychange för ett jämställt musikliv.