Historik - verksamhet 2012

Under rådande kring i Syrien bjöd vi in protestsångaren Samih Choukeir till konsert i Stockholm och Malmö. Klicka på bilden för mer info.
Domino Cai inledningstalar vid Roma Festival. Klicka på bilden för att läsa mer om programmet.
University of Gnawa gästade oss 6 oktober 2012 på Kägelbanan. Fantastisk konsert! Klicka på bilden för att läsa mer.
Den 15 december presenterade vi Malmö-bandet Taraband på Etablissemanget.
Fyra fantastiskt kreativa dagar av Unga Re:Orients Sommarläger i Bredäng. 35 barn och ungdomar deltog med glädje och lust.

Moriska Paviljongen har vunnit Nöjesguidens pris för Bästa Mötesplats!

Och motiveringen lyder:

När Ozan Sunar bestämde sig för att pumpa in nytt blod i en av Malmös finaste lokaler hördes skeptiska röster från flera håll. När året passerat kan ingen säga att han inte lyckats. Slutprodukten är ett kulturpalats och en självklar mötesplats för minoriteter och majoriteter av stans befolkning, ett hus som Malmö länge har behövt men saknat. En social, kulturell och politisk succé.

Den 29 maj anordnade vi tillsammans med Sveriges Radio P1 Konflikt en debatt på Moriska Paviljongen om antisemitism. 

 

Medverkande på scen var Ilmar Reepalu, socialdemokratiskt kommunalråd och kommunstyrelsen ordförande; Jehoshua Kaufman, talesman för den judiska församlingen i Malmö; Lars Dencik, professor i socialpsykologi vid Roskilde universitet och ledare för ett forskningsprojekt om antisemitismen i Europa; Hanin Shakrah, palestinaaktivist och föreläsare; Niklas Orrenius; samt Siavosh Derakhti, initiativtagare till nätverket "Unga muslimer mot antisemitism".


Klicka här, för att lyssna på hela panel samtalet.

 

Och klicka här att lyssna på det ihop klippa programet.

Tillsammans med Svenska Institutet anordna Re:Orient Democratic Exchange Forum i februari 2012. Unga aktivister från Mellanöstern och Sverige möttes för dem dagars gemensamt utvecklingsarbete. Klicka på bilden för att läsa mer.
Projektdiskussioner under DXF-SWE!
2012 startade vi Stockholm Arabiska Filmdagar på Zita. Ett projekt för att lyfta fram den växande arabiska filmmarknaden. Projektet sker i samarbete med Malmö Arab Film Festival. Klicka på bilden för att läsa mer om progarmmet.
Hakan Vreskala gjorde kometkarriär under 2012 i Turkiet. Hans nya skiva väckte hopp och engagemang för en musik som tyckte till! Den 6 juni ordnade Re:Orient en releasespelning på Sodra bar. Klicka på bilden för mer info.
I april 2012 kom ShazaLaKazoo till Stockholm och Malmö. KLicka på bild för mer info.
Hilja Grönfors från Finland gästade Roma Festival. Klicka på bilden för att läsa mer.
Debatt ledd av Mikael Olsson med demokratiminster Birgitta Ohlsson, Thomas Hammarberg och Miranda Voulusranta. Klicka på bilden för att se fler bilder från Roma festivalen.
Bombino gästade Malmö och Stockholm hösten 2012. Klicka på bilden för mer info.
Tillsammans med Silc anordnade vi öppna samtal om kvinnors roll och situation i Egyptens revolt. Klicka på bilden för mer info.
Chiekha Rabia gästade Re:Orient för ett Raï-party våren 2012. Klicka på bilden för mer info.

I Malmö anordnade vi nyligen ett författarsamtal med Mattias Edvardsson kring hans bok om fallet Bobby. Lyssna gärna!